Pravilnik o zasebnosti

Kdo smo

Naša spletna stran se nahaja na naslovu: http://askerceva-domacija.si

Komentarji

Ko obiskovalci zapustijo komentarje na spletni strani, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP naslov obiskovalca in niz uporabniškega agenta brskalnika, da pomagamo pri zaznavi neželene pošte.

Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), se lahko posreduje storitvi Gravatar, da ugotovimo, ali jo uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja bo vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Predstavnost

Če naložite slike na spletno stran, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani lahko prenesejo in izvlečejo katerikoli lokacijski podatek iz slik na spletni strani.

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletne strani v piškotkih. To je za vaše udobje, da ne boste morali ponovno izpolnjevati svojih podatkov, ko boste pustili še en komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in vaše izbire pri prikazu zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki za možnosti zaslona pa trajajo eno leto. Če izberete “Spomni si me”, se boste prijavili dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, se bodo piškotki za prijavo odstranili.

Če uredite ali objavite članek, se bo v vašem brskalniku shranil dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označuje ID objave, ki ste jo pravkar uredili. Poteče po enem dnevu.

Vdelana vsebina iz drugih spletnih strani

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša enako kot, če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vključujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

S kom delimo vaše podatke

Če zahtevate ponastavitev gesla, bo vaš IP naslov vključen v e-pošto za ponastavitev.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo nedoločeno. To je zato, da lahko prepoznamo in odobrimo morebitne nadaljnje komentarje avtomatično, namesto da jih zadržujemo v vrsti za odobritev.

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani (če obstajajo), shranimo tudi osebne informacije, ki jih zagotovijo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen uporabniškega imena, ki ga ne morejo spremeniti). Skrbniki spletnih mest lahko tudi vidijo in urejajo te informacije.

Katere pravice imate nad vašimi podatki

Če imate račun na tej spletni strani ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate izbris vseh osebnih podatkov, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih smo dolžni hraniti zaradi upravljavskega, zakonodajnega ali varnostnega razloga.

Kam se pošiljajo vaši podatki

Komentarji obiskovalcev se lahko preverjajo prek avtomatizirane storitve za zaznavo neželene pošte.